درمان زخم در منزل

مراقبت و درمان زخم

هدف مراقبت و درمان زخم مراقبت و درمان زوال بافتی است که در قسمت‌های مختلف بدن اتفاق می‌افتد و به خوبی بهبود نمی‌یابد یا بهبود نمی‌یابد.

 

زخم های حاد و مزمن چه تفاوتی دارند؟

 

ما زخم ها را در دو دسته زخم های حاد و زخم های مزمن ارزیابی می کنیم. زخم‌های حاد زخم‌هایی هستند که به دلایلی مانند بریدگی، خراشیدگی و سوختگی ایجاد می‌شوند و انتظار می‌رود ظرف ۳ تا ۴ هفته بهبود یابند. زخم‌های مزمن زخم‌های دائمی هستند که در اثر بیماری‌هایی مانند خوابیدن، نارسایی عروقی و دیابت ایجاد می‌شوند و به مدت ۶ تا ۸ هفته بهبود نیافته‌اند.

 

زخم های مزمن چگونه ایجاد می شوند؟

در نتیجه یک بیماری مزمن – نارسایی قلبی، نارسایی کلیه و غیره.

 

در نتیجه سوء تغذیه شدید

 

در نتیجه دیابت پیشرفته بر سیستم عروقی و عصبی تأثیر می گذارد

 

در نتیجه اختلالات گردش خون

 

در نتیجه قرار گرفتن در معرض فشار پس از بستری طولانی مدت و استفاده از ویلچر

 

در نتیجه اختلال در ترمیم بافت و تامین خون پس از رادیوتراپی

 

 

انواع زخم های مزمن کدامند؟

شایع ترین انواع زخم های مزمن عبارتند از: زخم بستر، زخم فشاری، زخم پای دیابتی و زخم های واریسی.

 

 

زخم بستر (فشاری) چیست؟

در افرادی که بستری هستند یا ویلچر هستند، به دلیل فشار ایجاد شده توسط وزن بدن، بر روی بافت های نرم فشار وارد می شود. گردش این بافت ها که بین برآمدگی استخوان و بستر محبوس شده اند، مختل شده و در نهایت آسیبی به بافت ها وارد می شود. هنگامی که این آسیب به حد معینی می رسد، زخم فشاری یا به قول پزشکی زخم پوستی ایجاد می شود. سن بالا، سوء تغذیه، دریافت ناکافی مایعات، چاقی، فشار خون بالا، از دست دادن حسی دیابت و بی اختیاری ادرار از عوامل خطر برای ایجاد زخم های فشاری هستند. اصطکاک بیش از حد، تنش نگه داشتن پوست، دمای بدن بالا و مرطوب ماندن پوست باعث ایجاد زخم می شود.

 

زخم های فشاری (زخم بستر) چه زمانی ایجاد می شوند؟

در حالت نشسته (روی دنبالچه، روی شانه ها روی تیغه های شانه، روی باسن، روی آرنج، روی پاشنه پا)

دراز کشیدن به پشت (در پشت سر، روی شانه، روی تیغه های شانه، روی باسن، روی آرنج، روی دنبالچه، روی پاشنه، روی انگشتان پا)

دراز کشیدن روی شانه (روی گوش ها، در کنار شانه، در نواحی جانبی لگن، روی ران، روی زانو، روی برآمدگی های جانبی مچ پا)

ممکن است در حالت خوابیده به صورت (روی برآمدگی های صورت، شانه ها، لگن، زانوها و مچ دست) رخ دهد.

 

مراحل زخم فشاری (زخم بستر):

۴ مرحله در ایجاد زخم فشاری وجود دارد:

 

مرحله ۱: قرمزی وجود دارد که با اعمال فشار از بین نمی رود، فرد احساس درد می کند، اما یکپارچگی پوست دست نخورده است.

 

مرحله ۲: زوال بافت و اسکار در سطح پوست یا در لایه های بالایی پوست شروع شده است.

 

مرحله ۳: تمام بافت ها از جمله بافت زیر جلدی تحت تأثیر قرار گرفته و نکروز وجود دارد. زخم شبیه یک دهانه عمیق است که تا بافت های زیرین امتداد دارد و فرد معمولاً دردی را احساس نمی کند.

 

مرحله ۴: تمام لایه های پوست تحت تاثیر قرار می گیرند، آسیب به بافت عضلانی و استخوانی وجود دارد. زخم معمولاً عفونی است و دردی احساس نمی شود.

 

درمان زخم های فشاری (زخم بستر) بر اساس مراحل:

مرحله ۱: توصیه می شود تخت فرد یا در صورت استفاده از ویلچر، بالشتک ویلچر را با تخت یا بالشتکی که فشار را کاهش داده و فشار را پخش می کند، تعویض کنید. به همین ترتیب، یک تشک بادی که دائماً هوا را به گردش در می آورد، می تواند بالای تخت بیمار قرار گیرد. از دیگر مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به وضعیت خواب بیمار و تغییر وضعیت هر ۲ ساعت در طول روز، اطمینان از بهداشت بدن، کاهش رطوبت و بهبود روال تغذیه بیمار است.

 

مرحله ۲: ارزیابی دقیق زخم بسیار مهم است، زیرا در بسیاری از زخم های بستر، اگرچه زخم به نظر روی سطح است، اما ممکن است به بافت های عمقی گسترش یافته باشد، یعنی ممکن است تا مرحله ۳ پیشرفت کرده باشد. در این مرحله نیز مانند مرحله ۱ باید فشار ایجاد کننده زخم از بین برود. با این حال، زخم باید از عفونت محافظت شود و پانسمان منظم انجام شود.

 

۳ مرحله: در این مرحله ابتدا عفونت بستر زخم خاتمه می یابد. استفاده از آنتی بیوتیک، تمیز کردن بافت مرده اطراف زخم و پانسمان منظم با مواد مناسب ضروری است. از آنجایی که زخم مدت زیادی طول می کشد تا بسته شود و به خودی خود بهبود یابد، اغلب ممکن است نیاز به مداخله جراحی باشد. در این مرحله، پیروی از رژیم غذایی سرشار از پروتئین و انرژی برای بیمار بسیار حیاتی است.

 

مرحله ۴: درمان زخم مانند مرحله ۳ است، اما از آنجایی که بافت استخوانی نیز تحت تأثیر قرار می گیرد، ممکن است برای برداشتن بافت های آسیب دیده و عفونی با جراحی و تمیز کردن زخم نیاز به اقدامات گسترده تری باشد.

 

چگونه از بروز زخم های فشاری (زخم بستر) جلوگیری کنیم؟

عوامل مرتبط با بیمار مانند عدم تحرک و بی حرکتی، تغذیه نامناسب و نامتعادل، بی اختیاری ادرار یا مدفوع و مصرف ناکافی مایعات باید تحت نظر پزشک کنترل شوند. باید به مسائل مربوط به مراقبت از بیمار توجه ویژه ای شود، مانند کنترل فشاری که پوست در اثر نشستن یا دراز کشیدن در معرض آن قرار می گیرد، مدیریت دمای اتاق و بدن، اطمینان از مرطوب نشدن پوست و درست دراز کشیدن. و وضعیت نشستن، و حمایت حرفه ای باید قبل از بروز عوارض جدی تر جستجو شود.

 

زخم فشاری (زخم بستر) مراقبت پرستاری

ما از ترازوهای پذیرفته شده بین المللی و امکانات تشخیص و درمان در مراقبت و درمان زخم های فشاری استفاده می کنیم. در طول فرآیند درمان، تغییرات با توجه به این مقیاس ها و شواهد بصری به طور سیستماتیک گزارش می شود و فرد تحت درمان و خانواده اش شامل این فرآیند می شوند.

 

امروزه، طیف گسترده ای از مواد پانسمان و پانسمان های زخم موجود است، در حالی که تیم ما ایده آل ترین محصول را برای مراقبت و درمان انتخاب می کند، همچنین راه حل های اقتصادی را از طیف محصولات موجود ترجیح می دهد.

 

 

پای دیابتی – چه زخم هایی در دیابت ایجاد می شود؟

دیابت یک بیماری مزمن است که در آن قند خون به دلیل کمبود هورمون انسولین یا اختلال در اثر این هورمون بالا می ماند. اختلالات گردش خونی که با این بیماری ایجاد می شود می تواند باعث ایجاد زخم در پای افراد شود و زخم پا به دلیل حساسیت به عفونت ملتهب شده و «عفونت پای دیابتی» رخ دهد. سن بالا، چاقی، زخم های قبلی روی پا، آسیب کلیوی مرتبط با دیابت و عفونت قارچی پا و ناخن از عوامل خطر برای پای دیابتی هستند.

 

واریس چه زمانی ایجاد می شود؟

اینها زخم هایی هستند که معمولاً در اطراف مچ پا و روی ساق پا به دلیل نارسایی وریدهای پا، یعنی نارسایی وریدی ایجاد می شوند. با بدتر شدن ساختار دریچه های وریدها، بازگشت خون به قلب مختل شده و شروع به جمع شدن در سیاهرگ های پا می کند. این باعث افزایش فشار داخل سیاهرگ می شود. به دلیل فشار زیاد مداوم، زوال بافت ها و به خصوص پوست پاها، رگ های واریسی، تورم و در نهایت زخم هایی که به آن زخم وریدی نیز می گویند، ایجاد می شود. سن بالا، چاقی، فشار خون بالا، دیابت، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه از عوامل خطر تشکیل وریدهای واریسی هستند.

بیشتربدانید؛دکتر در منزل شمال تهرانویزیت پزشک در منزل غرب تهرانتزریقات در منزل شمال شرقی تهرانتزریق در منزل غرب تهرانتزریق در منزل تهران

یک شرکت مراقبت در منزل در مورد مراقبت و درمان زخم چه نوع حمایتی ارائه می دهد؟

هدف از مراقبت از زخم جلوگیری از از دست دادن بافت، اطمینان از بازسازی بافت و جلوگیری از خطر عفونت است. عواملی مانند حاد یا مزمن بودن زخم، عرض و عمق ضایعه زخم و همچنین سن فرد، وضعیت تغذیه، بیماری های سیستمیک و وضعیت درمان فردی بر روند مراقبت از زخم تأثیر می گذارد.

 

خدمات مراقبت و درمان زخم ما توسط یک پرستار مراقبت از زخم و زیر نظر پزشک مشاور ما که متخصص مراقبت های ویژه است ارائه می شود. در مراقبت و درمان زخم از روش‌های جراحی مانند دبریدمان و روش‌های غیرجراحی مانند انواع پانسمان، داروهای محرک بهبود زخم و آنتی‌بیوتیک‌ها بسته به ویژگی‌های زخم استفاده می‌شود. در صورت لزوم، نظرات متخصصان زخم سازندگان گرفته می شود و در روند درمان لحاظ می شود.

 

هر گونه آسیب به پوست که از بدن در برابر عوامل خارجی محافظت کند، زخم نامیده می شود. اگرچه چنین آسیب‌هایی در طول زمان خود به خود بهبود می‌یابند، در برخی موارد روند بهبودی می‌تواند زمان زیادی طول بکشد. اگر زخم ظرف ۴ یا ۵ هفته خوب نشد، مشورت با متخصص مفید است. زیرا ممکن است عوامل مهمی وجود داشته باشد که از بهبود این گونه زخم ها جلوگیری کند. برای این نوع آسیب که به زخم مزمن نیز معروف است می توانید با کلینیک ما تماس بگیرید و در اسرع وقت به منشا مشکل پی ببرید و اقدامات لازم را انجام دهید. مثلا؛ اگر نتوانستید بهبودی در زخم کودک ختنه شده خود مشاهده کنید، می توانید بدون معطلی با پزشکان متخصص ما مشورت کنید. دلایلی که باعث تأخیر در بهبود چنین زخم هایی می شود ممکن است ناشی از مشکل در بدن یا عوامل خارجی باشد.

 

با دریافت خدمات مراقبت از زخم، هم می توانید آسیب را در مدت زمان کوتاهی ترمیم کنید و هم دلایل اصلی مشکل را بیاموزید. پزشکان متخصص ما معاینات آزمایشگاهی مختلفی را انجام می دهند و از روش های تصویربرداری لازم برای تشخیص مشکل استفاده می کنند. با توجه به داده های به دست آمده، درمان لازم مشخص شده و اقدامات احتیاطی مختلفی انجام می شود. بنابراین، گرفتن نظر کارشناسی بدون اتلاف وقت برای چنین مشکلاتی سودمند است.

 

فرآیند تشخیص و درمان مراقبت از زخم چیست؟

در مواردی که آسیب پوستی التیام نیافته است، ابتدا باید مراحل تشخیص کامل شود. هنگامی که خدمات مراقبت از زخم را دریافت می کنید، مهم است که از پزشکان حرفه ای که در زمینه خود تخصص دارند، پشتیبانی دریافت کنید. در این مرحله، کلینیک ما همیشه همراه شماست و خدمات مراقبت و پانسمان را هم در منزل و هم در بیمارستان به شما ارائه می دهد. اگر آمدن به بیمارستان برای شما بسیار دشوار است یا ممکن نیست، می توانید درخواست مراقبت در منزل را داشته باشید و از تیم مجرب ما پشتیبانی حرفه ای دریافت کنید. از آنجایی که در خانه هستید، هیچ روزنه ای در زخم شما وجود نخواهد داشت و زخم جدیدی ایجاد نخواهد شد. در برخی موارد، واجد شرایط بودن برای درمان سرپایی امکان پذیر نیست. به همین دلیل باید به بیمارستان بیایید. نظارت مداوم بیمار و انجام اقدامات لازم در مواقع اضطراری، به ویژه در زخم هایی که ممکن است عفونی شوند، اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل حضور بیمار تحت نظر پزشکان متخصص در بیمارستان الزامی می شود. در چنین بیماری هایی همه شعب باید در بیمارستان حضور داشته باشند زیرا ممکن است بیمار هر لحظه به دلیل عفونت دچار بیماری دیگری شود. در این مرحله، کلینیک ما خدمات عالی ارائه می دهد و به طور کامل به نیازها و خواسته های شما پاسخ می دهد. تیم متخصص ما که در مواقع نیاز از جمله معاینه اورژانسی و خدمات پانسمان همیشه همراه شماست نیز به شما کمک می کند تا احساس راحتی و راحتی داشته باشید.

 

مراقبت از زخم بستر (مراقبت از زخم فشاری) و درمان

زخم بستر که به عنوان زخم فشاری یا فشاری نیز شناخته می شود، آسیب های پوستی است که در اثر ترکیبی از پارگی و فشار ایجاد می شود. در چنین مواردی مراقبت حرفه ای از زخم بسیار مهم است. در این نوع زخم ها که عموماً در ناحیه ای که برجستگی های استخوانی وجود دارد ایجاد می شود، آسیب در زیر و بالای پوست ایجاد می شود. به دلیل این آسیب، بیمار حتی ممکن است قادر به حرکت نباشد. به همین دلیل فرآیند درمان نباید قطع شود و باید با دقیق ترین روش ها انجام شود. این نوع آسیب به خصوص در مناطقی که برجستگی های استخوانی مانند پاشنه پا، زانو، آرنج، پشت و مچ پا وجود دارد، باید در اسرع وقت درمان شود. در غیر این صورت، عواقب سلامتی نامطلوب ممکن است رخ دهد. پزشکان ما که می توانید از آنها برای درمان زخم فشاری حمایت بگیرید، معاینات لازم را انجام داده و با دقت در مورد روش درمانی ایده آل تصمیم گیری می کنند. به این ترتیب زخم در اسرع وقت بهبود می یابد و مراقبت های لازم انجام می شود. در این فرآیند مرحله زخم بسیار مهم است. در حالی که درمان‌ها برای بیماران بین مراحل ۱ و ۴ راحت‌تر و آسان‌تر هستند، آسیب بافتی برای بیماران در مراحل پنج و شش کاملاً جدی است. به همین دلیل، چنین بیمارانی ممکن است قادر به انجام ساده ترین حرکات نباشند. برای دریافت خدمات مراقبت از زخم های روی پوست خود و دریافت اطلاعات در مورد هر مشکلی که ممکن است داشته باشید می توانید با ما تماس بگیرید. ما با تیم متخصص و مجرب همیشه در کنار شما هستیم.

 

 

پلی کلینیک مهراوران نوین  خدمات معاینه اورژانسی را به صورت ۲۴ ساعته با پزشکان متخصص و کادر پزشکی ارائه می دهد. در کلیه مواردی که به طور ناگهانی رخ می دهد و نیاز به مداخله فوری دارد و زندگی و تمامیت حیاتی فرد را تهدید می کند، خدمات معاینه اورژانسی در سرویس های مجهز و استریل ارائه می شود. پزشکان متخصص و محیط استریل از جمله در بخش دندانپزشکی از مهمترین نکات هستند.

 

بیمارانی که به صورت اورژانسی به پلی کلینیک ما مراجعه می کنند ابتدا به محل مناسبی منتقل می شوند و سپس معاینه اولیه توسط پزشک متخصص انجام می شود. پس از مداخلات پزشکی انجام شده توسط پزشک اورژانس، در صورت لزوم پزشک متخصص فراخوانی می شود. به این ترتیب نیازهای فوری بیمار برآورده می شود و معاینات لازم زیر نظر پزشک متخصص در زمینه خود انجام می شود.

 

چه اقداماتی در طول معاینه اضطراری انجام می شود؟

برخی از اقدامات در طول معاینه اورژانسی به منظور عادی سازی و بازیابی عملکردهای زندگی بیمار انجام می شود. رایج ترین کاربردها بسته به شدت و تهدید کننده زندگی وضعیت بیمار عبارتند از:

 

زخم ها پانسمان می شوند، زخم ها تمیز و مراقبت می شوند.

 

در صورت توقف ناگهانی ضربان قلب و تنفس، CPR، احیا یا احیای قلبی برای بازیابی اندام های حیاتی انجام می شود.

 

لوله گذاری زمانی انجام می شود که نفس کشیدن بیمار به تنهایی امکان پذیر نباشد.

 

در مواردی مانند مسمومیت، شستشوی معده انجام می شود.

 

دارو از طریق تزریق عضلانی و یا داخل وریدی تجویز می شود.

 

تصویربرداری اضطراری از قلب مانند ECHO و ECG، استفاده از گچ و واکسیناسیون پس از گزش یا نیش حیوان انجام می شود.

 

دوختی که نیاز به اورژانس دارد در پلی کلینیک ما با بهداشتی ترین شرایط انجام می شود. این یکی از روش های ضروری خدمات معاینه اورژانس است. اگر مشکلی برای تاندون در بریدگی ها وجود نداشته باشد و زخم خیلی تکه تکه نشده باشد، ناحیه برش را با استفاده از یک بخیه استریل در محیطی فوق العاده استریل تمیز و بخیه می زنند.

 

برداشتن بخیه برداشتن بخیه ها با استفاده از چاقوی جراحی یا فورسپس است. برای این فرآیند بسیار مهم است که محیط و مواد استریل باشند.

 

در هر دو روش، بسته به اندازه زخم، بخیه ها در مدت زمان کوتاهی گذاشته یا برداشته می شوند.

 

پانسمان را می توان در فواصل منظم بین فرآیند دوخت و برداشتن بخیه انجام داد.

 

فرم های دوخت

نام پزشکی این کلمه که در عوام به آن دوخت می گویند، بخیه است. این تضمین می کند که زخم در طول دوره بهبودی بافت بسته باقی می ماند و عفونی نمی شود. در بخش پزشکی از روش هایی مشابه روش های دوخت خیاطان استفاده می شود. هنگام دوخت از دو نوع مواد خیاطی استفاده می شود. اولین مورد مواد خود ذوب است. حاوی کتگوت است. دیگری یکی از موادی است که در طول زندگی زنده می ماند. در اینجا ابریشم، سیم و نایلون یافت می شود.

 

هنگام دوخت، دو سر زخم را می توان به روش های مختلف به هم وصل کرد. می توان یک دوخت ممتد که در ابتدا و انتهای آن گره زده می شود، یا یک سری دوخت با دوخت های گره دار جداگانه ایجاد کرد. به این روش دوخت برش گفته می شود و در صورت شکستن یا جدا شدن بخیه، بخیه های دیگر آسیب نمی بیند و از بین نمی رود.

 

چه زمانی بخیه ها برداشته می شوند؟

بدن به صورت افقی به ۳ ناحیه سر، تنه، بازوها و پاها تقسیم می شود. با حرکت از پایین به بالا در این نواحی، زمان برداشتن بخیه کاهش می یابد. به طور کلی می توانیم مدت زمان را به صورت زیر مشخص کنیم.

۱۵ روز برای زخم روی پاها

۷ و ۱۰ روز برای زخم های تنه و بازو

۵ روز برای زخم روی سر

دوره های مشخص شده بسته به بیماری، سن، سرعت بهبود زخم و وضعیت زخم ممکن است متفاوت باشد. در بیماران دیابتی سرعت بهبود زخم کندتر است. پس از قرار دادن بخیه ها، می توانید با پانسمان منظم بخیه ها از تمیز شدن و عفونی شدن بخیه ها اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، پرسنل پزشکی که پانسمان را انجام می دهند ممکن است بسته به وضعیت زخم تصمیم به برداشتن بخیه ها بگیرند.

بیشتربدانید: خدمات پزشکی در تهراناعزام پزشک شمال تهراندکتر در منزل شمال تهرانویزیت پزشک در منزل غرب تهراناعزام پزشک به منزل شبانه روزی

مراقبت از درز چگونه باید باشد، چه چیزی باید در نظر گرفته شود؟

بخیه های جراحی برای بهبود زخم سالم و کنترل زخم استفاده می شود. مراقبت خوب از بخیه ها تاثیر مثبتی بر روند بهبودی دارد و از ایجاد اسکار احتمالی جلوگیری می کند.

 

داروهای توصیه شده توسط پزشک متخصص باید استفاده شود. در صورتی که این داروها حاوی داروهای سنگین باشند، نباید در حین استفاده از آنها مشروبات الکلی مصرف کرد. برای جلوگیری از آسیب، بخیه ها نباید خراشیده شوند. داشتن پانسمان منظم برای جلوگیری از عفونت های احتمالی ضروری است. در غیر این صورت، ناحیه زخم باید تمیز و خشک باشد و از تماس با آب اجتناب شود.

 

ضمناً بخیه ها باید هر روز معاینه شوند و در صورت مشاهده یکی از شرایط زیر مراجعه به پزشک ضروری است.

اگر قرمزی و تورم برای چند روز ادامه داشت،

در صورت بروز کبودی،

اگر شدت درد افزایش یابد،

اگر دمای بدن از ۳۸ درجه بیشتر شود،

اگر خونریزی غیرقابل توقف شروع شود،

در صورت از دست دادن حس

درمان زخم بستر شامل اقدامات بسیاری است که به بهبود این زخم ها کمک می کند یا از بدتر شدن آنها جلوگیری می کند. به لطف این درمان ها می توان شکایات بیمار و خطر عفونت را کاهش داد. به لطف مراقبت های کافی، امکان بهبود کامل زخم نیز وجود دارد.

 

درمان زخم بستر بسته به مرحله زخم متفاوت است. زخم های ساده از مرحله اول فقط با استفاده از کرم و تغییر وضعیت ثابت قابل بهبود هستند. زخم های پیشرفته نیاز به پانسمان دارند. گاهی اوقات می توان از روش های جراحی در درمان زخم های پیشرفته و عمیق استفاده کرد.

 

درمان زخم بستر چیست؟

زخم بستر آسیب های پوستی است که در افرادی که برای مدت طولانی در بستر هستند یا محدودیت حرکتی دارند رخ می دهد. روش های درمانی که بسته به میزان این آسیب اعمال می شود، درمان زخم بستر (فشاری) نیز نامیده می شود. زخم بستر در چهار مرحله بررسی می شود و با توجه به این مراحل درمان متفاوتی دارد.

 

 

زخم بستر زمانی رخ می دهد که پوست و بافت های زیرین یک ناحیه برای مدت طولانی در معرض فشار قرار گیرند. این مشکل که نام پزشکی آن زخم یا زخم است، به عنوان زخم فشاری نیز شناخته می شود.

 

زخم بستر اغلب در افراد با تحرک محدود رخ می دهد. بیماران بستری، استفاده کنندگان از ویلچر و افرادی که پس از جراحی به مدت طولانی استراحت می کنند، از این نظر در خطر هستند. زخم ها دارای مراحل شکل گیری هستند و درمان قبل از پیشرفت روند را آسان تر می کند. بنابراین افراد در معرض خطر باید به طور مکرر از نظر این زخم ها بررسی شوند.

 

زخم بستر چیست؟

زخم بستر (فشاری) زخم هایی هستند که در نواحی تحت فشار برای مدت طولانی ایجاد می شوند و در صورت پیشرفت مشکلات جدی ایجاد می کنند. به محض اینکه متوجه ایجاد زخم شد، فرد باید با کرم های مناسب درمان شود و برای جلوگیری از این شکل گیری، تغییر وضعیت مکرر انجام شود. در غیر این صورت، زخم ها ممکن است پیشرفت کنند و نیاز به مداخله جراحی ایجاد شود. در برخی موارد، حتی می تواند تهدید کننده زندگی باشد زیرا خطر عفونت را افزایش می دهد.

زخم بستر و روش های پیشگیری

زخم بستر آسیب های پوستی هستند که به دلیل عدم تحرک یا محدودیت حرکتی ایجاد می شوند. این زخم ها به دلیل فشار و اصطکاک طولانی مدت به پوست آسیب می رسانند و می توانند باعث ناراحتی جسمی و روحی شوند. خوشبختانه با رعایت اقدامات احتیاطی مناسب می توان از بروز زخم بستر جلوگیری کرد. در این مقاله به تفصیل درباره چگونگی ایجاد زخم بستر، عوامل خطر آن و چگونگی پیشگیری از چنین زخم هایی بحث خواهیم کرد.

 

تشکیل زخم بستر

زخم بستر در نتیجه آسیب به پوست در اثر فشار و اصطکاک ایجاد می شود. این زخم ها در افرادی که برای مدت طولانی در همان وضعیت می مانند یا محدودیت حرکتی دارند بیشتر دیده می شود. با مراحل زیر می توانیم روند تشکیل زخم بستر را درک کنیم:

 

  1. فشار : فشار طولانی مدت جریان خون را مهار می کند و منجر به کمبود اکسیژن و مواد مغذی در پوست می شود. این وضعیت راه را برای آسیب به سلول های پوست و ایجاد زخم بستر هموار می کند.

 

  1. اصطکاک : تحریک پوست در اثر اصطکاک و سر خوردن باعث افزایش آسیب پوست می شود. زخم بستر ممکن است به خصوص در مناطقی که پوست در معرض اصطکاک در هنگام حرکت دادن بیمار یا تعویض تخت است، ایجاد شود.

 

  1. عوامل مؤثر بر رطوبت و دما : افزایش یا کاهش کنترل نشده رطوبت پوست بر تشکیل زخم بستر تأثیر می گذارد. علاوه بر این، درجه حرارت بالا و تعریق نیز می تواند باعث آسیب پوست شود.

 

عوامل خطر زخم بستر

عوامل خطر مختلفی وجود دارد که بر بروز زخم بستر تأثیر می گذارد. آگاهی از این عوامل گام مهمی در پیشگیری از زخم بستر است. در اینجا برخی از عوامل خطر وجود دارد:

 

  1. بی تحرکی : بی تحرکی برای مدت طولانی یا محدودیت حرکتی خطر ابتلا به زخم بستر را افزایش می دهد. نواحی خاصی از بدن در معرض فشار مداوم قرار می گیرند و آسیب های پوستی رخ می دهد.

 

  1. سن بالا : افراد مسن ساختار پوست حساس تری دارند و پوست آنها بیشتر مستعد ایجاد زخم است. علاوه بر این، با افزایش سن، روند بازسازی پوست کند می شود که بر روند بهبود زخم بستر تأثیر منفی می گذارد.

 

  1. بیماری های مزمن : بیماری های مزمن مانند دیابت، اختلالات گردش خون و چاقی بر سلامت پوست تأثیر منفی می گذارد و ایجاد زخم بستر را تسهیل می کند.

 

  1. وضعیت تغذیه و هیدراتاسیون : داشتن یک رژیم غذایی سالم و مصرف مقادیر کافی آب در حفظ سلامت پوست مهم است. کمبود مواد مغذی و کم آبی می تواند منجر به ضعف پوست و زخم بستر شود.

 

  1. تغییرات حسی : از دست دادن حس یا کاهش درک درد، توانایی تشخیص اثر فشار یا اصطکاک را کاهش می دهد. این امر تشخیص زودهنگام زخم بستر و انجام اقدامات احتیاطی را دشوار می کند.

 

 

 

پیشگیری از زخم بستر

موثرترین راه برای پیشگیری از زخم بستر ، کاهش عوامل خطر است. روش های زیر روش های موثری هستند که می توان از آنها برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر استفاده کرد:

 

  1. ملافه کاهنده فشار : استفاده از ملافه ها و بالشتک های تخت مخصوص طراحی شده که توزیع فشار را فراهم می کند، با کاهش نقاط فشار به جلوگیری از زخم بستر کمک می کند.

 

  1. تغییر موقعیت به طور منظم : مهم است که از ماندن در یک موقعیت برای مدت طولانی خودداری کنید. افرادی که بیمار هستند یا تحرک محدودی دارند باید موقعیت خود را تغییر دهند یا در فواصل زمانی معین از وسایل کمکی استفاده کنند.

 

  1. مراقبت از پوست : مرطوب و تمیز نگه داشتن پوست برای جلوگیری از تشکیل زخم بستر مهم است. در مراقبت از پوست باید از کرم های مرطوب کننده، محلول های پاک کننده و اقدامات بهداشتی مناسب استفاده شود.

 

  1. تغذیه سالم : رژیم غذایی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی در حفظ سلامت پوست مهم است. مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین C و روی از روند بهبودی پوست حمایت می کنند و روند بهبود زخم بستر را تسریع می کنند.

 

  1. آبرسانی : مصرف مقادیر کافی آب، پوست را مرطوب نگه می دارد و از ایجاد زخم بستر جلوگیری می کند. نوشیدن مقدار لازم آب به حفظ سلامت بافت های پوست کمک می کند.

 

 

 

زخم بستر اغلب در نواحی درست زیر استخوان ها ایجاد می شود. این قسمت ها جایی هستند که وزن بدن بیشتر احساس می شود. پرخطرترین مناطق از نظر تشکیل زخم فشاری به شرح زیر است:

 

زخم بستر

دنبالچه

پاشنه

باسن

مچ پا

پشت زانو

آرنج، تیغه شانه

جلوگیری از ایجاد زخم‌های فشاری یا زخم‌های پوستی که از نظر پزشکی شناخته می‌شوند ، آسان‌تر از بسیاری از روش‌های درمانی خواهد بود. در مواردی که خطر این وضعیت وجود دارد، ممکن است استفاده از تشک های تولید شده برای جلوگیری از این مشکل مناسب باشد. در صورت تغییر مداوم وضعیت بیمار، این خطر کاهش می یابد.

 

زخم پوستی باید قبل از پیشرفت با اقداماتی مانند کرم مانع و تغییر موقعیت مکرر متوقف شود. به همین دلیل، به محض مشاهده زخم بستر مرحله ۱، جایی که قرمزی شروع به ظاهر شدن می کند، باید اقدامات احتیاطی انجام شود. زیرا زمانی که مشکل به سطوح دیگر می رسد، ممکن است نیاز به یک پروسه درمانی جدی و طولانی داشته باشد.

 

چه چیزی برای زخم بستر خوب است؟

روش‌های زیادی برای درمان زخم‌های فشاری وجود دارد که به‌ویژه در بیماران بستری مشکلی جدی است. برخی از این موارد می تواند توسط مراقبان در خانه انجام شود، در حالی که برای برخی دیگر نیاز به کمک پزشکی است.

 

برای زخم بستر چه باید کرد ؟ اقدامات مراقبتی و درمانی برای این زخم ها را می توان به شرح زیر فهرست کرد:

 

کاهش فشار از پیشرفت زخم بستر جلوگیری می کند. بالش , تشک و پد مخصوص برای زخم های فشاری تولید می شود .

اگر زخم ها به طور منظم تمیز و مراقبت شوند، می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد و خطر عفونت کاهش می یابد.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها و همچنین کرم‌کردن ناحیه، مراقبت از زخم را فراهم می‌کند و ممکن است از پیشرفت آن جلوگیری کند.

مصرف پروتئین کافی می تواند به بهبود بافت های ناحیه زخم و کاهش سرعت تشکیل زخم کمک کند.

همچنین یک روش جراحی به نام تمیز کردن دبریدمان وجود دارد که می تواند زخم های فشاری را التیام بخشد. برخی از مراکز مراقبت در منزل با تخصص در این زمینه می توانند پاکسازی دبریدمان را در منزل انجام دهند.

بیشتربدانید: تزریقات در منزل زعفرانیه تزریقات در منزل تزریق در منزل غرب تهران تزریقات در غرب تهران تزریقات در شهرک غرب تزریق در منزل تهران

 

در نتیجه، زخم بستر و آسیب های پوستی یک مشکل مهم سلامتی است که نیاز به پیشگیری و درمان دارد. در این مقاله به تفصیل نحوه ایجاد زخم بستر، عوامل خطر و روش های پیشگیری از آن را مورد بحث قرار دادیم. برای داشتن پوستی سالم، رعایت نکات احتیاطی مانند تغییر مرتب موقعیت، استفاده از بستر مناسب، مراقبت از پوست و تغذیه سالم بسیار مهم است. به یاد داشته باشید، با تشخیص زودهنگام و اقدامات احتیاطی صحیح، می توانید از زخم بستر پیشگیری کرده و زندگی سالمی داشته باشید.

مرکز مراقبت در منزل موسسه مهراوران نوین می تواند کاربردهای زیادی را در زمینه تشخیص و درمان زخم فشاری در آسایش خانه شما انجام دهد. شما همچنین می توانید هر چیزی را که در مورد مراقبت و درمان در منزل می پرسید از ما بپرسید. برای تعیین وقت و دریافت اطلاعات دقیق در مورد کلیه خدمات ما می توانید با ما تماس بگیرید.