[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]اجاره دستگاه فتوتراپی نوزاد؛دستگاه فتوتراپی چیست؟

فتوتراپی یک روش درمانی ویژه است که برای نوزادان مبتلا به زردی از طریق نور اعمال می شود. زردی در ۶۰ درصد نوزادان ترم و ۸۰ درصد نوزادان نارس دیده می شود. زردی در نوزادان عمدتاً بی ضرر است و خود به خود برطرف می شود. گاهی اوقات به دلیل فراتر از حد معینی می تواند باعث آسیب دائمی به مغز و سیستم شنوایی شود. به همین دلیل، فتوتراپی، یعنی نور درمانی، با توجه به میزان زردی تشخیص داده شده در نوزادان اعمال می شود.

 

با دستگاه فتوتراپی، ماده بیلی روبین که در پوست جمع می شود و باعث زردی می شود، تجزیه شده و با ادرار از بدن دفع می شود.

 

اصل کار دستگاه فتوتراپی

نور مرئی، به ویژه طول موج های نور آبی بین حدود ۴۲۰ تا ۵۰۰ نانومتر، بیلی روبین را از نظر فتوشیمیایی به محصولات محلول در آب کاهش می دهد که می توانند حذف شوند. حداکثر طول موج جذب که در آن بیلی روبین تجزیه می شود حدود ۴۵۸ نانومتر است. می تواند با قرار دادن بیماران در معرض نوری با این طول موج، هیپربیلی روبینمی را درمان کند. سطح تابش توسط سوئیچ های تابش برای هر دو بیکن و واحدهای فیبر نوری و فاصله بین منبع نور و بیمار کنترل می شود. (کاهش فاصله بین بیمار و منبع نور باعث افزایش سطح تابش می شود.) از یک رادیومتر با پهنای باند مناسب برای اندازه گیری پرتوهای رسیده به بیمار در طول فتوتراپی استفاده می شود.

 

نحوه استفاده از دستگاه فتوتراپی

ماسک چشم روی نوزاد برهنه گذاشته می شود و پوشک در گهواره قرار می گیرد.

بسته به پیکربندی، فاصله لامپ متناسب با آن تنظیم می شود.

با شدت درمان مورد نظر یا کودک با یک پد فیبر نوری پیچیده می شود.

درمان معمولاً ۱-۳ روز طول می کشد

 

محل استفاده از دستگاه فتوتراپی

بیشتر در بیمارستان ها و مراکز زایمان استفاده می شود.همچنین شما میتوانید این دستگاه را از مهراوران نوین اجاره یا خریداری کنید و در منزل خود برای نوزاد خود استفاده کنید.

 

مناطق استفاده بالینی دستگاه فتوتراپی

پسوریازیس

ویتیلیگو

درماتوفیتوز

لنفوم پوست

اگزمای آتوپیک

اگزمای دست مقاوم

 

 

هشدارهای استفاده از دستگاه فتوتراپی

اشعه ماوراء بنفش (۲۸۰ تا ۴۰۰ نانومتر) یا مادون قرمز نزدیک (۷۸۰ تا ۱۴۰۰ نانومتر) باید فیلتر شود زیرا در سطوح به اندازه کافی بالا، هر دو تابش می توانند به چشم و پوست آسیب برسانند. عوارض جانبی شناخته شده رایج فتوتراپی شامل تغییرات دمای بدن، کم آبی غیرقابل شنیدن و اسهال است. در واحدهای فیبر نوری، یک پتو را می توان دور کودک و پد فیبر نوری پیچید تا نوسانات دمای بدن به حداقل برسد.

باید به تنظیم تایمر و حالت تامین توجه شود.

 

انواع دستگاه های فتوتراپی

فتوتراپی هالوژن

نور درمانی led

لوازم جانبی دستگاه فتوتراپی

آداپتور برق

نوار محافظ چشم

 

حد فتوتراپی (سطح بیلی روبین) در نوزادان چیست؟

حد فتوتراپی برای نوزادان ترم با توجه به سن تولد نوزاد (ساعت) تعیین می شود. در اینجا حد فتوتراپی بسته به سالم یا بیمار بودن نوزاد تغییر می کند. در نوزادان بیمار، فتوتراپی با سطوح پایین بیلی روبین شروع می شود.

 

محدودیت فتوتراپی برای نوزادان متولد شده در ترم و وزن طبیعی (≥۲۵۰۰ گرم)؛

محدودیت فتوتراپی در نوزادان سالم ۲۵-۴۸ ساعت؛ اگر سطح بیلی روبین ≥۱۲ mg/dl باشد، فتوتراپی در نظر گرفته می شود، در سطح ≥۱۵ mg/dl فتوتراپی ضروری است، یعنی اندیکاسیون وجود دارد.

 

حاشیه سالم فتوتراپی در نوزادان ۴۹ تا ۷۲ ساعته. اگر سطح بیلی روبین ≥۱۵ mg/dl باشد، فتوتراپی در نظر گرفته می شود و اندیکاسیون ≥۱۸ mg/dl وجود دارد.

محدودیت فتوتراپی در نوزادان سالم ≥۷۲ ساعت؛ اگر بیلی روبین ≥۱۸ باشد، فتوتراپی در نظر گرفته می شود و اگر ≥۲۰ باشد، فتوتراپی اندیکاسیون دارد.

 

اگر سطح بیلی روبین ≥۱۳ mg/dl در نوزادان بیمار باشد، باید فتوتراپی شروع شود.

 

محدودیت فتوتراپی در نوزادان کم وزن هنگام تولد

در نوزادانی با وزن کمتر از ۲۵۰۰ گرم علیرغم تولد در ترم، محدودیت فتوتراپی با کاهش وزن نوزاد کاهش می یابد. از آنجایی که نوزادان کم وزن بیشتر تحت تاثیر یرقان، یعنی بیلی روبین بالا هستند، فتوتراپی با مقادیر بیلی روبین پایین تر شروع می شود.

عوارض جانبی فتوتراپی

بیشتربدانید:پرستاری در منزل شمال تهرانسونداژ در منزلسونداژ در منزل شمال تهرانتعویض سوند در منزل تهرانهزینه تعویض سوند در منزل

شایع ترین عوارض جانبی فتوتراپی در نوزادان عبارتند از:

  • دژنراسیون شبکیه. این یک عارضه جانبی است که در نتیجه نور به داخل چشم در فتوتراپی رخ می دهد. در طول فتوتراپی چشم های همه نوزادان بسته می شود و از این عارضه جانبی جلوگیری می شود.
  • کم آبی بدن. از دست دادن مایعاتی که در فتوتراپی احساس نمی شود افزایش می یابد و ممکن است کم آبی ایجاد شود. فتوتراپی یکی از شایع ترین عوارض جانبی است. برای جلوگیری از آن باید بر میزان دریافت و خروج نوزاد نظارت شود و مایعات دریافتی افزایش یابد.
  • اسهال. ممکن است در نوزادان مدفوع سبز و آبکی وجود داشته باشد. گفته می شود که میزان بالای بیلی روبین دفع شده از روده باعث این امر می شود.
  • تغییرات پوستی دیده می شود. معمولاً به صورت یک بثورات پوستی موقت دیده می شود.
  • سندرم نوزاد برنز. پوست، ادرار و خون نوزاد پس از فتوتراپی برای یرقان به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری در می آید. اگرچه وضعیت خطرناکی نیست، اما با قطع فتوتراپی بهبود می یابد.
  • کاهش ارزش خون. پلاکت خون پایین دیده می شود. این به دلیل افزایش تخریب پلاکت ها است.
  • عوارض جانبی فتوتراپی شامل هیپوکلسمی است. دلیل این وضعیت یعنی ریزش کلسیم در خون کاهش ترشح ملاتونین پس از تابش است. کاهش ملاتونین باعث می شود کلسیم به استخوان وارد شود و در نتیجه کلسیم خون را کاهش دهد.
  • PDA (پتنت مجرای شریانی). یعنی مجرای شریانی که بخشی از گردش خون نوزاد در رحم مادر است، پس از تولد بسته نمی شود. فتوتراپی خطر ابتلا به PDA را افزایش می دهد.
  • دمای بدن نوزاد ممکن است افزایش یابد. این به دلیل استفاده از چراغ های LED آبی است. گاهی اوقات حتی ممکن است سوختگی در بدن نوزاد ایجاد شود. برای جلوگیری از این امر، با استفاده از لوسیون های لازم، اقدامات احتیاطی انجام می شود. کودک در فواصل زمانی معینی از دستگاه خارج می شود. به عنوان مثال، در دستگاه های فتوتراپی، هنگامی که دمای محیط افزایش می یابد، هشدار می دهد، فن های دستگاه را فعال می کند و اطمینان حاصل می کند که دمای داخل دستگاه در یک مقدار نرمال با گردش هوا حفظ می شود، به طوری که کودک تحت تأثیر انکوباتور قرار می گیرد.

شما میتوانید این دستگاه را از مهراوران نوین اجاره یا خریداری کنید و در منزل خود برای نوزاد خود استفاده کنید.

[/vc_column_text][vc_btn title=”با مهراوران تماس بگیرید” style=”modern” color=”turquoise” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fmehravarannovinnursing.com%2F%25d8%25aa%25d9%2585%25d8%25a7%25d8%25b3-%25d8%25a8%25d8%25a7-%25d9%2585%25d8%25a7%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!