تجهیزات پزشکی

امروزه تجهیزات پزشکی در امر تشخیص، درمان و آموزش پزشکی نقش مهم و اساسی ایفا می‌کنند و بخش عظیمی از هزینه‌های بیمارستانی هرساله صرف خرید وسایل پزشکی مورد نیاز از داخل و خارج کشور می‌شود. این تجهیزات با استفاده از دانش، فناوری و تکنولوژی روز دنیا و به کارگیری آخرین دستآوردها و پیشرفت‌های تکنولوژیکی تولید و طراحی می‌شود.مهندسین پزشکی با فراگیری علوم لازم در مورد ساخت لوازم پزشکی، دست به تولید ابزاری میزنند که هم از لحاظ ایمنی و امنیت کنترل شوند هم تمامی اصول پزشکی در آنها لحاظ شود تا آسیبی به بیماران و اطرافی که از آن استفاده می‌کنند وارد نشود و خطری آنها را تهدید ننماید.

Medical-equipment-copy

پرستاری از بیماران علاوه بر تخصص و دانش مورد نیاز، نیازمند استفاده از وسایل و تجهیزاتی است که در مراقبت بهتراز بیماران کمک شایانی می‌نماید. لازم است استفاده از این تجهیزات تحت نظارت پزشک متخصص تجویز شود تا درمان بیماران را تسریع بخشد و آسیب دیگری به آنها وارد نسازد. این ابزار و تجهیزات در درمان، تشخیص بیماری و نگهداری و مراقبت از بیماران مؤثر واقع می‌شوند. محیطی که تجهیزات در آن نگهداری می شوند یا مورد استفاده قرار می گیرند می بایست از لرزش، گرد و خاک، حضور گازهای خورنده و قابل اشتعال مبرا بوده و دارای دما و رطوبت استاندارد باشد. – تابش مستقیم نور آفتاب به تجهیزات می تواند باعث بالا رفتن دما و تاثیر نامطلوب بر المانهای الکترونیکی دستگاه ، کاهش دقت و حتی آسیب مدارات داخلی دستگاه شود.
امروزه تجهیزات به گونه‌ای طراحی و تعبیه شده اند که علاوه بر بیمارستان و می‌توان از آن ها در نگهداری و مراقبت از بیماران در منزل هم استفاده نمود. تجهیزات متناسب با پرستاری از بیماران در منزل شامل : کپسول اکسیژن، دستگاه اکسیژن ساز، ویلچر، واکر، تخت بیمار، تخت مواج مخصوص درمان زخم بستر، عصا مخصوص بیماران و …. می‌باشد.